Nem lehet majd készpénzzel fizetni a Szigeten

Készpénzmentes övezetek lesznek idén a Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljai: a Szigeten, a VOLT-on és a Balaton Soundon is kizárólag a - tavaly már kísérleti jelleggel bevezetett - Fesztiválkártyával lehet fizetni, készpénzt a kereskedők nem fogadhatnak el.
NAPI, 2011. június 22. szerda, 11:41
Fotó: Napi.hu

A Sziget Szervezőiroda az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a három nagy nyári fesztivál új hivatalos fizetőeszköze, a Fesztiválkártya a tavalyi kísérleti bevezetés után teljes üzemben először az idei Budai Gourmet-n mutatkozott be. A látogatók között végzett kutatás eredménye szerint a kártyahasználók 80 százaléka kényelmesebbnek és gyorsabbnak ítélte a kártyás fizetést a készpénzesnél, 78 százalékuk pedig biztonságosabbnak is találta a Fesztiválkártyát.

A Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljain az utolsó pontok, ahol még készpénzzel lehet majd fizetni, a jegypénztárak lesznek. Minden fesztiválozó a belépéskor, karszalagjával együtt kapja meg első, ingyenes kártyáját. A kártya egyenlegét bármely feltöltő ponton készpénzzel vagy akár bankkártyával is fel lehet tölteni, tetszés szerinti - forint - összeggel. Az aktuális egyenleget minden tranzakció után automatikusan kiírja a fizető terminál, de a kereskedőknél kihelyezett kártya terminálokon, a tranzakció előtt is könnyen lehet ellenőrizni, hogy van-e elegendő pénz a kártyán.

A fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz, így egy fizetés mindössze 2 másodpercet vesz igénybe. Az új fizetési mód azonban nemcsak gyorsabb, hanem biztonságosabb is a készpénzes fizetésnél, hiszen a látogatóknak nem kell állandóan maguknál hordaniuk a pénztárcájukat, és - amennyiben előzetesen regisztrált - a kártya elvesztése esetén a tulajdonos pillanatokon belül letilthatja azt, az egyenleget pedig átírathatja egy új kártyára.

A Fesztiválkártyán megmaradt összeg az adott fesztivál ideje alatt bármikor, zárása után mintegy fél napig - a kiköltözés napján 18 óráig - váltható vissza. Aki több rendezvényre is ellátogat a nyár folyamán, mindenhol használhatja ugyanazt a kártyát, az egyenlegeket azonban nem lehet átvinni egyik fesztiválról a másikra (a VOLT-on a kártyán maradó pénzt például nem lehet elkölteni a Balaton Soundon), a kártyán maradó egyenleget minden egyes fesztivál végén vissza kell váltani.

HOZZÁSZÓLÁSOK