Nem lehet titkosítani a Paks 2 beruházási adatait

Az Európai Bizottság és a kormány egyeztetésének eredményeként a jövőben nem lehet általánosságban titkosítani a paksi erőmű bővítéséről szóló adatokat - mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője. Jávor Benedek felszólította a kabinetet, hogy haladéktalanul nyújtsa be az erről szóló törvénymódosító javaslatot.
MTI, 2016. február 26. péntek, 11:13
Fotó: Napi.hu

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a parlament tavaly fogadta el azt a jogszabályt, amelyik lehetővé tette, hogy a bővítésre vonatkozó információkat általánosságban elzárják a nyilvánosság elől anélkül, hogy meg kellene jelölni, pontosan mely adatokat akarják megvédeni.

Jávor Benedek szerint a törvény nem csak az alaptörvénnyel, de az európai joggal is ütközik, ezért panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz.

A bizottság most kézhez kapott tájékoztatása szerint a testület egyetért azzal, hogy a paksi titkosítási törvény nem egyeztethető össze az uniós joggal - emelte ki Jávor Benedek, kifejtve: az EB közölte, hogy felvette a kapcsolatot a kabinettel és a konzultáció eredményeként a kormány ígéretet tett arra, hogy módosítja a paksi titkosítási törvényt.

Közlése szerint még februárban be kell nyújtani a parlament elé a módosító javaslatot, azt márciusban el kell fogadni és már áprilisban hatályba kell léptetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.02.26 13:45

Jaj, megint megtámadták Magyarországot!!!!!!

"...még februárban be kell nyújtani a parlament elé a módosító javaslatot, azt márciusban el kell fogadni és már áprilisban hatályba kell léptetni."

Már itt tartunk, lomb, krix, dakota, szabókarcsi - mi lesz így velünk, ha a bruxellesi autokraták előírhatják a Magyar Országgyűlésnek, hogy mit és hogyan döntsön?

Hát mondjátok meg, meddig, meddig, kedves barátaim, mégis meddig lehet ezt még tűrni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html