Nem lesz dohány a magyar Forma-1-ben

Lamperth Mónika, önkormányzati és területfejlesztési miniszter vasárnap a Hungaroringen találkozott Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 első számú vezetőjével, és megállapodtak arról, hogy bár a jövő évtől dohányreklámok már nem lesznek a futamokon, azokat változatlan feltételekkel 2011-ig biztosan megrendezik Mogyoródon.
NAPI Online, 2006. augusztus 6. vasárnap, 15:21
Fotó:

A következő időszakra vonatkozóan 2004-ben született egyezség - emlékeztet az MTI - , de amint arra Palik László, a Hungaroring Zrt. elnöke egy csütörtöki sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva utalt, amikor a szerződést megkötötték, akkor még nem volt érvényben az Európai Unió dohányreklámozással kapcsolatos tiltó határozata. Palik hozzátette: egy megállapodás értelmében az idén - a "kerítésen belül" - még használhatók a dohányreklámok. A mostani megállapodást hosszas egyeztetés előzte meg.
Lamperth Mónika a találkozón ajándékot adott át Ecclestone-nak, annak elismeréseképpen, hogy 1986-ban Magyarországra hozta a Forma-1-et, s hogy húsz éve minden évben rendeznek futamot Magyarországon.

Ugyancsak az MTI ismertette az útinform közleményét arról, hogy torlódás alakult ki az M3-as autópályán a Hungaroringre igyekvő autósok miatt, amit csak fokoztak az autópályáról letérő, parkolóhelyet kereső autósok. Több ingyenes parkolót ugyanis lezártak a rendőrök, mert a reggel óta tartó eső miatt felázott a talaj. Az Országos Rendőr-főkapitányság MTI-hez eljuttatott közleményében azt javasolta a Hungaroringre igyekvőknek, hogy a környező településeken próbáljanak meg parkírozni, vagy ha tehetik, inkább a tömegközlekedési eszközöket használják.

A futam végén a pálya környékének elhagyása várhatóan szintén több időt vesz igénybe - figyelmeztetett az ORFK.

HOZZÁSZÓLÁSOK