Nem sikerült megmenteni a Gullivert

Eredménytelenül zárult a játékkereskedő Gulliver Kft. tavaly indult csődeljárása, a bíróság elrendelte felszámolását. A cég 3 milliárddal tartozhat hitelezőinek.
MTI, Napi.hu, 2014. június 17. kedd, 10:58
Fotó: Stockfresh

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény rendelkezései szerint a hitelezőknek a felszámolást elrendelő végzés közzétételétől számított 40 napon belül kell bejelenteni követeléseiket a felszámolónak. Ez június 15-én vasárnap járt le - közölte Kovács Zoltán, a Duna Libra Zrt. kijelölt felszámolóbiztosa. A Fővárosi Törvényszék a Gulliver Kft. felszámolási eljárásáról szóló határozatát május 6-án tette közzé. Az eljárásban 190 hitelezői igény érkezett, a hitelezői igények összegszerűségének feldolgozása folyamatban van - közölte Kovács Zoltán.

A Gulliver tavaly decemberben folyamodott csődvédelemért, azt követően, hogy számlavezető bankja a karácsony előtti héten felmondta a szerződését és inkasszózott. A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) december 21-én szombaton zárt be, a webáruháza pedig már előző este leállt.

Az akkori összesítés szerint a játékkereskedelmi vállalat közel hárommilliárd forinttal tartozik 148 hitelezőnek. A vállalat egy korábbi ajánlata szerint a raktáron lévő árukészletének eladásából csökkentette volna tartozásait.

A Céginfo.hu adatai szerint a játékkereskedő cég 2012-ben nettó négymilliárdos forgalmat bonyolított, s 36 milliós veszteséggel zárta az évet. A kötelezettségállománya ekkor 3 milliárd forintra rúgott. Tavaly az első félévben, a csődeljárása elindulásáig 1,3 milliárdos nettó árbevételt ért el, a vesztesége pedig meghaladta a 307 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK