BUX
39006

Nem szponzorálja tovább a Győri ETO-t az Audi

Az Audi azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft.-vel, de az utánpótlás támogatását fenntratja - közölte az autógyár.

Napi.hu, 2015. március 14. szombat, 10:40

A Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok olyan negatív hatást gyakorolnak a Győri ETO FC hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésére, hogy a vállalat úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft.-vel. A vállalat közleményében sajnálatát fejezi ki, hogy meg kellett szüntetnie a profi futballcsapattal 2011 óta fennálló együttműködését.

Az Audi Hungaria viszont tovább folytatja a Győri ETO FC utánpótlásának 2011 óta tartó támogatását, amelynek működtetője a közhasznú "Az ETO Jövőéért Alapítvány", jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához - tette hozzá a vállalat.

A Győri ETO pénteken honlapján közölte, hogy a Quaestor-botrány miatt kialakult helyzetben csődvédelmet kért. Ennek ellenére a csapat NB I.-es, női NB II.-es és NB III.-as, illetve korosztályos meccseit megtartja a hétvégén.