Nem vagyunk elégedettek a munkahelyünkkel és a főnökkel

Tavaly óta romlott a magyar munkavállalók elégedettsége munkahelyükkel, a beosztottak többsége nincs túl nagy véleménnyel főnökeiről.
NAPI Online, 2007. november 6. kedd, 10:05
Fotó:

A hazai munkavállalóknak csak egyharmada elégedett a fizetésével, és mindössze egyötödüknek világos, milyen elvek alapján döntenek a cégüknél a fizetésekről - derül ki a Hewitt személyzeti tanácsadó és a Világgazdaság felméréséből.

A megszorító intézkedések tavaly pesszimizmust idéztek elő a dolgozóknál. A borúlátás ugyan az idén nem erősödött, de csak azért, mert az emberek megtanultak együtt élni a megváltozott feltételekkel. Összességében csökken a magyar munkavállalók elégedettsége foglalkoztatóikkal - a megkérdezettek alig több mint fele érzi úgy, hogy cége tisztességesen bánik vele. Az átlagos vállalatok alkalmazottainak kevesebb mint fele gondolja azt, hogy vezetés jól irányítja a céget.

A legjobb munkahelyek abban különböznek az átlagosaktól, hogy a dolgozók úgy érzik, megfelelően elismerik a kiemelkedő teljesítményt. Az ilyen vállalatoknál - hogy, hogy nem - a beosztottak több mint háromnegyede azt gondolja, a menedzsment jól irányítja a céget.

HOZZÁSZÓLÁSOK