Nem volt jó ötlet térfigyelő kamerákról lopni

A balatonalmádi rendőrök vádemelési javaslattal fejeztek be egy 38 éves tatai férfi ellen indított nyomozást, aki korábban térfigyelő kamerák antennáit lopta el.
Szabó Dániel, 2018. április 15. vasárnap, 13:16
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Még tavaly január 5-én érkezett bejelentés arról, hogy Balatonfőkajáron a térfigyelő kamerarendszer adattovábbító antennáit valaki ellopta. A rendőrök megállapították, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna.

A nyomozók látókörébe került egy tatai férfi, akit 2017. február 15-én elfogtak, előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgattak ki. A 38 éves férfinál tartott házkutatás alkalmával a nyomozók megtalálták az eltulajdonított antennákat, mellyel a gyanúsított illegális internethálózatot működtetett - írják a Police.hu-n.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság az A. Gábor ellen kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal folytatólagosan elkövetett lopás bűntett és információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárást lezárta, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal adta át az illetékes ügyészségnek.

(Megdöbbentő dolog derült ki a mindent látó kamerákról.)

A fotó illusztráció, forrása: Napi.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK