Nem volt meglepetés - milliárdokat osztottak szét az útfelújítási tenderen

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. újranyitotta a Dél-alföldi régió útfelújítási közbeszerzését, amelyen 12 milliárd forintot osztott szét. A nyertesek a keretmegállapodásban már kiválasztott cégek: a Soltút Kft., az EuroAszfalt Kft., a Duna Aszfalt Kft., a Hódút Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft.
Németh Géza, 2018. május 15. kedd, 15:27
Fotó: Pixabay

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény-tájékoztató összesen 60 út felújítását tartalmazza. A nyertesek közül együtt indult a Soltút Kft. az EuroAszfalt Kft.-vel, a Duna Aszfalt Kft. pedig a Hódút Kft.-vel. A Swietelsky Magyarország Kft. egyedül indult, de övé lett a torta legkisebb szelete.

A Soltút Kft. és az EuroAszfalt Kft. 16 esetben nyert, összesen mintegy 2,8 milliárd forint összeggel.

A Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. 42 utat újíthat fel, összesen 8,6 milliárd forintért. (A Duna Aszfalt tulajdonosa Szíjj László, míg a Hódúté - a Duna Aszfalt volt másik tulajdonosa, Szíjj üzlettársa - Varga Károly. A nagyvállalkozók szerepelnek a Napi.hu A 100 leggazdagabb 2018-as kiadványában, az előbbi mintegy 55 milliárd forintra becsült vagyonnal a 17. a listán, míg az utóbbi 43 milliárdos becsült vagyonnal a 25. helyen áll.)

A Swietelsky Magyarország Kft. részesedése ezen a közbeszerzésen mindössze két munka, 581 millió forinttal.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK