Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új üzemegységgel bővíti telephelyét Nyíregyházán a Hübner. A cégcsoport rendszerellátóként egyrészt a közlekedéstechnikai ágazatok (mint a sínen közlekedő járművek, buszok, reptéri rendszerek, autók, haszonjárművek) másrészt a gyógyászat számára gyárt gumi és műanyag alapanyagú termékeket. A termékpalettán megtalálhatók harmónikák, járműcsuklórendszerek, rugalmas átjáró- és ablakrendszerek, poliuretán termékek, valamint gumi és műanyag alapanyagú fröccsöntött termékek tervezése és gyártása.

A gyártási kapacitásfejlesztés első fázisára 11 millió eurót (jelenlegi árfolyamon 3,67 milliárd forintot) költöttek egy 8600 négyzetméteres üzemcsarnokra. A szeptember 18-án bejelentett beruházás mellé még egy 6,5 millió eurós (2,12 milliárd forintos) fejlesztést is ígérnek - írja a European Rubber Journal szaklap. A társaság közleménye szerint pedig az állami HIPA beruházási ügynökség is támogatja a projektet, azonban nem közölték milyen eszközzel, vagy mekkora összeggel.

Az új termelőegységben jövőre indulhat meg a gyártás, ahol átjárórendszereket állítanak majd elő a buszipar számára. Mint a cég közölte, a szegmensben évek óta erőteljes igénynövekedés tapasztalható.

A nyíregyházi beruházással a Hübner hazai telephelye lesz a legnagyobb Németországon kívüli bázisa.

A Céginfo.hu adatai szerint a magyar leányvállalatnak (Hübner - H Gumi- és Műanyagipari Kft.) jelenleg több mint 850 munkavállalója van, árbevétele 2018-ban elérte a 16,362 milliárd forintot, amelyből mindössze 344,5 milliónyi származott a hazai értékesítésekből. A cég itten leányvállalatának adózott eredménye meghaladta az 1,1 milliárd forintot, ami közel kétszerese a 2017-es 568 millió forintos értéknek. A társaság a világon piacvezető a járműcsuklórendszerek készítésében a bemutatkozó anyaguk szerint.

Az elmúlt hónapokban több járműipari beszállító is fejlesztett Magyarországon: legutóbb a francia GMD járműalkatrészeket gyártó alumíniumöntödéjében hajtottak végre beruházást.