Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vasútépítésre specializálódott magyar és német szakcégek által kivitelezésre használt nagygépek jobb kapacitáskihasználását célozza az az együttműködési megállapodás, amelyet a Vasútvill Kft. és a Homlok Zrt. képviselői írtak alá a DB Bahnbau Gruppe GmbH-val. A megállapodás kölcsönösen lehetővé teszi, hogy egymás szabad vasútépítő kapacitásait igénybe vegyék. Az aláírók vállalták, a gépek mellett az eszközök kezeléséhez szükséges szakembereiket is a másik fél rendelkezésére bocsátják. Az egyezséget kétéves időtávra írták alá 2019. április 1-jei kezdő dátummal - írta közleményében a Vasútvill Kft. és a Homlok Zrt.

Az infrastruktúrafejlesztéseknél gyakran előfordul, hogy a beruházások időben átfedik egymást, míg más esetekben a projektek között nehéz megfelelően kihasználni a gépi és humán kapacitásokat. Különösen igaz ez a vasútépítés területére, ahol a kivitelező cégek olyan nagy értékű gépekkel dolgoznak, amelyek megfelelő kihasználtsága kulcskérdés gazdaságossági szempontból is - írták.

Ezen a helyzeten segít, és egyúttal kínál új perspektívát a vasútépítésre szakosodott magyarországi cégeknek a DB Bahnbau Gruppe GmbH-val kötött megállapodása, amely gyakorlatilag megnyitja a német piacot a magyar vasútépítő szakma előtt. Emellett a DB Bahnbau Gruppe által kínált tartalékkapacitás megteremti a feltételeket ahhoz, hogy igény esetén a német szaktudás és technológia is megjelenjen a magyarországi vasúti fejlesztések ezen területén

- véli Homlok Zsolt, a Vasútvill és a Homlok Zrt. tulajdonosa.

A következő nagy feladat a folyamatos együttműködés elindítása lesz a német partnervállalattal. Ez akkor lehet igazán sikeres, ha a speciális know-how birtokában lévő, egymás tevékenységét kiegészítő magyarországi szakcégek közötti együttműködést tovább tudjuk fejleszteni annak érdekében, hogy a magyar vasútépítő szakma szereplői egymást erősítve tudjanak a nemzetközi piacon megjelenni - idézte a közlemény Homlok Zsoltot.