Német nagyvállalat segíti a magyarországi szakképzést

Új tanműhelyt működtet szeptembertől a német Thyssenkrupp konszern Jászfényszarun, a létesítményben, oktatási együttműködésben, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum két iskolájának több mint száz tanulója világszínvonalú technológiákat ismerhet meg – tájékoztatta a cég kommunikációs partnere az MTI-t.
Domokos Erika, 2017. szeptember 3. vasárnap, 08:21
Fotó: Reuters

A Jászfényszaru Ipari Centrum Vállalkozói Házában helyet kapott tanműhelyben 6 munkaállomáson 12-12 fős csoportok részére a technikus képzésben digitális- és impulzustechnikát oktatnak. A tanműhelyben jól teljesítő fiatalokat szakmai utazással és pénzbeli juttatással is motiválja a konszern a további ismeretszerzésre. A tanműhely valamennyi költségét - ideértve a középiskolások szállítását, kiegészítő étkezését is - a Thyssenkrupp fedezi.

Gyárat építenek, kell a munkaerő

A Thyssenkrupp Jászfényszarun a jövő évtől kezdve magyar mérnökök tervezte elektromechanikus kormányrendszereket (C-EPS) és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt.

A zöldmezős, több mint 30 milliárd forintos beruházással épülő gyár kivitelezése hamarosan befejeződik, a vállalat várja a szakemberek jelentkezését esztergálásra, szerelésre, forgácsolásra, hőkezelésre. Emellett méréstechnikusokra, logisztikai munkatársakra, karbantartókra és mérnökökre is szükségük lesz, közel 500 új munkahelyet teremtenek majd. (Idén a második negyedévben nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére Magyarországon - erről itt olvashat.)

A Thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. Tízből kilenc prémium autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a Tyssenkrupp hajtómű alkatrészei - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK