A cégbíróság jóváhagyta, hogy 2020. március 31-ével az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be kerüljön át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletág - adta hírül az NKM. Az MVM Csoport az optimális működés, valamint az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálása érdekében alakítja át struktúráját - írták, hozzátéve, hogy az ügyfeleknek ezzel kapcsolatosan semmiféle teendőjük nincs.

"A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által felügyelt folyamat során az MVM Partner kiskereskedelmi ügyfelei részéről az átalakulással összefüggésben semmilyen teendő nem merül fel áprilistól. A mostani profiltisztítására irányuló lépés célja a kiskereskedelmi szolgáltatások minőségének további javítása, a még magasabb színvonalú ügyfélélmény megteremtése" - közölte Tomaj Balázs, az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató-helyettese.

"A folyamat lezárultával létrejön Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten több mint 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban." - mondta Hiezl Gábor, az NKM Energia Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM Partner Zrt. ezzel a nemzeti energetikai holding egyedüli villamosenergia-nagykereskedő, az NKM Energia Zrt. pedig az egyetlen villamosenergia- és földgáz-kiskereskedő és egyben 4,2 millió lakossági ügyfelet kiszolgáló egyetemes szolgáltató társaságává válik, mely magas szinten szolgálja ki meglévő és új, lakossági, vállalati és intézményi ügyfeleit egyaránt.

Az ügyfeleknek a bejelentett tranzakcióval kapcsolatosan semmilyen teendőjük nincsen - áll a közleményben.