Újabb 150 millió forintos követelést jelentett be az NMHH a Neo FM elleni csődeljárásban, mert július közepén lejárt az aktuális médiaszolgáltatási díj fizetési határideje. A rádió most sem fizetett. A rádiót működtető üzleti vállalkozás tartozása ezzel 770 millió forintra nőtt. Az NMHH mindent megtesz a napról napra halmozódó köztartozás behajtása érdekében - közölte a NMHH.

Egy hónapja zajlik a - törvény szerint a fizetési védelmet jelentő, reorganizációs célú - csődeljárás a Neo FM ellen. Az eljárás megindítását a sugárzási jogot biztosító szerződés megszűnése után a rádiót működtető csődbe jutott vállalkozás saját maga ellen kérte a bíróságon. A csődeljárásban az NMHH 770 millió forintos hitelezői igénybejelentéssel élt, amelynek nyilvántartásba vételét kérte az eljárást lefolytató vagyonfelügyelőtől - áll a hatóság közleményében A Neo FM adósságát túlnyomórészt a felhalmozott és meg nem fizetett díjtartozás, szűkebb hányadát pedig a figyelmeztetésként kiszabott bírságok jelentik. (A Neo FM tartozásai: médiaszolgáltatási díj - 740 millió forint, frekvenciadíj - 6 millió forint, médiaszolgáltatással kapcsolatban kiszabott bírság, kötbér - 23 millió forint - részletezte az NMHH.)

Az NMHH szerint július közepén, az újabb fizetési határidő lejártakor a Neo FM-nek a törvényből következően be kellett volna fizetnie az esedékes negyedéves sugárzási díjat. Miután a rádiót működtető üzleti vállalkozás és annak tulajdonosai nem fizették be a szükséges összeget, az NMHH további 150 millió forintot hozzátett a vele szembeni követelésekhez.

A hatóság közleményében hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a Neo FM-et működtető csődeljárás alatt álló üzleti vállalkozás köztartozását minél előbb megfizessék - a nem teljesített médiaszolgáltatási díjrészletek miatt naponta mintegy 2 millió forinttal növekszik az adósságállomány.