Június 13-án újabb 50 hitelintézeti fiókra került fel az MFB Pont logó, így az MFB országszerte már 76 ügyfélszolgálati helyen várja a vállalkozásokat a Takarékbank Zrt., a B3 Takarék Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. kijelölt fiókjaiban. Az MFB Pontokon eddig több mint egymilliárd forint hitelkérelmet rögzítettek, ami jócskán meghaladja, az előzetes becsléseket.

A bővítés során a Takarékbank újabb húsz, a Budapest Bank tíz, míg az FHB további húsz Ponton kezdi meg a forrásközvetítést. A következő egy héten emellett újabb ötven MFB Pont előkészítése zajlik.

Első körben 442 MFB Pont nyílik majd meg. A bank a közeljövőben közbeszerzést ír ki a hálózat bővítésére, így újabb pénzintézetek csatlakozhatnak a hálózathoz, amelynek köszönhetően az év végéig már közel 650 MFB Pont lesz az országban.

Jól vizsgáztak az elmúlt hetekben az első MFB Pontok. Kevesebb mint három hét alatt több mint egymilliárd forintnyi 0 százalékos uniós hitelt igényeltek a kkv-k. A fokozott érdeklődést figyelembe véve a hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forint a vártnál előbb a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokhoz kerülhet. Az uniós visszatérítendő források minél gyorsabb szétosztása érdekében az elmúlt hetekben csaknem megháromszoroztuk az MFB Pontok számát, a jövőben pedig tovább fokozzuk a tempót - jelentette ki Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, kifejezetten vállalkozások igényeire szabott hitelt elsősorban termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelt akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással igénybe venni, minimum 1 millió, maximum 600 millió forint összegben, minimálisan 10 százalékos önrész mellett. A hitelhez akár 1 éves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél 1 éves türelmi időt is ad az MFB.