Neten keresnek gazdát a miskolci villamosoknak

Online árverésen értékesíti Tatra villamosait a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Az 1986 és 1990 között gyártott, 30 méteres, 38 tonnás járművek majdnem 300 embert szállítanak egyszerre, számlálójuk 1-1,5 millió kilométert mutat.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 6. hétfő, 09:32
Fotó: Napi.hu

A most kalapács alá kerülőkhöz hasonló, Tatra KT8D5-ös, kétirányú szerelvények Miskolcon kívül több cseh városban, valamint Kassán, Phenjanban, Szarajevóban, Moszkvában, Volgográdon és Strausberg-ben is szolgáltak, vagy szolgálnak a mai napig, akár aktív, akár tartalékállományban, nem egyet modernizáltak közülük - ismertette a piaci lehetőséget az árverést szervező Intergavel Kft. vezetője.

Kocsis Csaba szerint emiatt nem lenne meglepő, ha a villamosokat egy külföldről licitáló vinné el, és ott folytatnák pályafutásukat. Az sem kivételes, hogy a villamoskocsikat vendéglátó egységnek, gyerekjátszóháznak rendezik be vagy más, a korábbitól eltérő funkciót találnak számukra. (Mások is online értékesítik az értékeiket: többek közt így tesz a Pick és a Tesco is.

Bár a villamos az árverési vállalkozás életében sem mindennapos tétel, sok szempontból ugyanolyan ipari eszköz, mint egy eszterga vagy targonca; használtan is van értéke, ezért a másodkereskedelmére is sok példa van.

HOZZÁSZÓLÁSOK