Nevet és tulajdonost váltott a DeTeImmobilien-Hungary

A DeTeImmobilien-Hungary Zrt. tulajdonrészének többségi, 51 százalékos megszerzésével a cég új tulajdonost kapott a Strabag SE építőipari vállalat személyében – adta hírül a társaság.
Domokos László, 2009. július 29. szerda, 12:00
Fotó:

A Strabag SE építőipari cég megvásárolta a Deutsche Telekomtól annak ingatlankezeléssel foglalkozó szolgáltató cégét, a DeTeImmobilien GmbH-t. E tranzakcióval Magyarországon megszerezte a DeTeImmobilien-Hungary Zrt. 51 százalékát is.

A céget mostantól Magyarországon Strabag Property and Facility Services Zrt., röviden Strabag PFS néven ismerheti majd a piac. A másik tulajdonos továbbra is a 49 százalékos részvénytulajdonnal rendelkező WING Zrt. marad.

A piacvezető ingatlankezelő cég pozitívan fogadja az új tulajdonossal járó változásokat. A Strabag szakmai beruházását követően a portfólió kínálata teljes körűvé vált, így képesek vagyunk kielégíteni a komplex és hosszú távú megoldásokat kereső megrendelők igényeit, a beruházástól egészen az évtizedekig tartó property- valamint facility managementig - mondta Vágó László vezérigazgató. A tulajdonosváltást követően a vezetésben, valamint a struktúrában számottevő változás nem volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK