New Yorkban is érdeklődnek magyar befektetések iránt

Élénk érdeklődés mutatkozott a magyar cégekbe való befektetési lehetőségek iránt az ITD Hungary New York-i konferenciáján.
NAPI Online, 2009. március 4. szerda, 09:18
Fotó:

Ez minket is meglepett a mai gazdasági helyzetben - fogalmazott Rétfalvi György, a magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség vezérigazgatója, aki reményét fejezte ki, hogy nagyon komoly nagyságrendű tőkét lehet majd behozni. Az ITD Hungary az Egyesült Államokban első ízben rendezett konferenciát hétfőn a manhattani Chrysler épületben pénzügyi befektetőknek, akik nem portfóliókba vagy államkötvényekbe, hanem kockázati tőkealapokon keresztül magyar kis- és középvállalatokba fektetnének be - számolt be az MTI.

Az ITD Hungary vezérigazgatója elmondta: a magyar termelő szektorba pénzügyi befektetőket invitáló konferencia témája az volt, hogy milyen befektetési lehetőségek nyílnak a magyar kis- és középvállalati szektorban a következő 5-10 évben.

Ezen az úton tovább akarunk menni, mert látszik, hogy a termelő befektetők a jelenlegi világgazdasági helyzetben igencsak elfogytak - fogalmazott. Ezúttal nem konkrét cégeknek kerestek befektetőket, hanem kimondottan olyanokat, akik hisznek a magyar kis- és középvállalatok 5-10 éves jövőjében, és ebbe a szektorba szeretnének invesztálni kockázati alapok révén.

Az ITD Hungary vezetője elmondta: a konferencia mellett tárgyalt egy olyan döntés előtt álló befektetővel is, amelyik szolgáltató központot létesítene. Ilyenből - amikor egy cég egy európai regionális vagy egy globális üzleti, szakmai tevékenységet helyez ki - az utóbbi 5 évben mintegy 50 darab létesült Magyarországon, köztük például a Morgan Stanley vagy az Exxon Mobil egysége. Ezen a téren a válság ellenére nem látunk visszaesést - mondta Rétfalvi György.

HOZZÁSZÓLÁSOK