Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Július elsejétől a tárca fenntartásába került a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) mintegy 300 szakképző intézmény, amelyeket országszerte 44 szakképzési centrumba szerveztek.

A helyettes államtitkár szerint így az iskolák hatékonyabban tudnak reagálni a munkaerőpiac igényeire, mint központi irányítás mellett. Ha van egy konkrét megkeresés, például egy tanfolyam szervezésére, akkor az iskola könnyebben, gyorsabban tud reagálni erre az igényre. A Klik-nél ez nehezebben ment - jegyezte meg. Az iskolák működését a költségvetés biztosítja - mondta.

Odrobina László kitért arra, hogy a júniusi törvénymódosítások nyomán a cégek könnyebben igényelhetik vissza a szakképzési hozzájárulást, ha részt vesznek a tanulók képzésében. A helyettes államtitkár elmondta azt is, hogy az iskolákban oktatott anyagban most szeptembertől nem változik semmi. Egy következő lépésben, 2016 szeptemberétől indul a szakgimnáziumokkal, szakközépiskolákkal az a változás, aminek keretében több szakmát, több gyakorlatot tanulnak a diákok - tette hozzá.