Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A K&H Bank 2020. április 22-től tette elérhetővé az NHP Hajrá hitelprogramot, amelyben beruházási hitelek, ideértve a pénzügyi lízinget, forgóeszköz és támogatás előfinanszírozási hitelek igényelhetők.

Az első tapasztalatok alapján jelentős az agrár szektor beruházási igénye, amelyek esetében a 80 százalékos kamattámogatással tudják az NHP hiteleket igénybe venni. Emellett nagy az érdeklődés a forgóeszközhitelek iránt szektortól függetlenül - mondta Hodina Péter, a K&H vállalati értékesítési igazgatóságának vezetője.

A programtól a következő hetekben komoly felfutást várnak a szakemberek. A K&H ügyfelei körében április közepén végzett, 2247 kkv által kitöltött felmérés alapján ugyanis 43 százalékuk már akkor nyitott volt az NHP iránt, amikor annak pontos részletei még nem voltak ismertek.

A megkérdezett kkv-k hatoda (17 százalék) tervez a koronavírus időszaka alatt rövid vagy hosszú lejáratú külső forrást igénybe venni, amelyet a cégek 63 százaléka forgóeszköz finanszírozására fordítana. Emellett 30 százalék gépek beszerzését, 25 százalék pedig ingatlanberuházást jelölt meg célként. Igényelt összeg tekintetében azok közül, akik nem zárkóznak el a hiteltől, 60 százalék maximum 10 millió forintot venne fel, tervezetten 5 éves futamidőre.