Lefújták, de most újra kiírták a főváros új hídjával kapcsolatos tendert

A júliusi visszavonás után újra kiírta a tendert a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Galvani híd független statikai számításainak elkészítésére és tervellenőrzési feladatainak ellátására.
Németh Géza, 2019. szeptember 26. csütörtök, 06:20
Fotó: Napi.hu

A nyílt tenderfelhívást az uniós közbeszerzési közlönyben jelentet meg. A felhívásban a híd neve: új Duna-híd, amely a Galvani utca-Illatos út vonalában épül és a kötöttpályás közlekedéssel együtt 2x3 forgalmi sáv szélességű lesz.

A nyertesnek idén december 6-án kell elkezdenie a munkát és 2021 augusztus 26-ig kell befejeznie azt. A pénzügyi alkalmasságról mindössze annyi áll a felhívásban, hogy alkalmatlan az ajánlattevő, ha bármely pénzügyi intézménynél vezetett számláján - az ajánlati felhívás feladását megelőző 12 hónapban - 15 napot meghaladó sorba állítás volt.

Az ajánlattételi határidő november 7.

Július elején a NIF a közbeszerzési törvényre hivatkozva visszalépett ettől a tendertől. Az indoklásban idézett jogszabály vonatkozó szakasza úgy szól, hogy az ajánlattételi határidő lejárata előtt a felhívás visszavonható.

A tervezési szerződésben leírt feladat a következő volt: a budapesti Galvani utca - Illatos út vonalában építendő út tervezése, amely 7,4 kilométer hosszú és 2x2 sávos lesz, 7 csomóponttal, továbbá a 2x3 sávos 2 új közúti Duna híd (a Galvani híd, illetve a Soroksári híd) tervezése.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK