Nincs döntés Quaestor-ügyben

Ma kezdte el tárgyalni az Alkotmánybíróság a Quaestor-törvény alaptörvény-ellenességét és egyéb, az ügyben benyújtott indítványokat. Az Alkotmánybíróság honlapján egyelőre nem tettek közzé a mai ülés döntésével kapcsolatos információkat, úgy tűnik, a Quaestor-kötvényeseknek még várniuk kell az ítéletre.
portfolio.hu, 2015. október 20. kedd, 18:29
Fotó: Napi.hu

Az Alkotmánybírósághoz magánszemélyek és pénzügyi szolgáltatók is benyújtottak indítványokat, amelyekben mindkét csoport több ponton is sérelmezi a Quaestor-törvényt.

Amennyiben az Alkotmánybíróság helyt ad a Quaestor-törvénnyel szemben fellépő csoportoknak, akkor a törvény hatályon kívül helyezésével a Quaestor-kötvényesek nem kapják meg a 6 milliótól 30 millió forintig terjedő kártalanítási összeget - írja a Portfolio.hu.

Ha viszont a bíróság úgy ítéli meg, hogy a törvény nem sérti az alaptörvényt és más törvényt sem, a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának (Quaestor Alap) teljesítenie kell a fennmaradó kártalanítási összeg kifizetését, ami további terheket ró a Beva-tagokra.

A döntésnek azért van jelentősége, mivel a Quaestor Alap eddig arra hivatkozva nem teljesítette a kártalanítás rá eső részét, hogy jogi bizonytalanságok miatt sem az MNB-től, sem piaci szereplőktől nem jutott forrásokhoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.10.21 07:18

Fideszes az Alkotmánybíróság!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html