Varjú László emlékeztetett: a Pannon Nívó elnyert munkái között olyan beruházások szerepeltek, mint a 6 milliárd forint közpénzből épült lágymányosi Tüskecsarnok, vagy a 20 milliárd forintból épült Várkert Bazár. Kérdés, hogy ki fogja kártalanítani azokat az alvállalkozókat, akik nem kapták meg a pénzüket a Pannon Nívó Kft.-töl, továbbá ki fogja elvégezni azokat a garanciális javításokat a Várkert Bazáron és a lágymányosi Tüskecsamokon, amelyeket a Pannon Nívó Kft.-nek kellett volna megtennie?

A parlament honlapján megjelent válaszában Tállai a garanciával kapcsolatos kérdésről kifejti, hogy a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. - a Várkert Bazár közbeszerzésén - a Swietelsky-West Hungária Bau kivitelező konzorciummal áll szerződésben, igy a Várkert Bazár garanciális munkálatait is ők végzik el. A Várgondnokság nem állt szerződéses viszonyban a Pannon Nívó Zrt.-vel, az általa kiírt közbeszerzési eljáráson ez a cég nem nyert.

A február óta csődeljárás alatt lévő Pannon Nívó Kft. honlapján a referenciák között első helyen áll a Várkert Bazár erős- és gyengeáramú generálkivitelezése. A cég alvállalkozó volt itt.

Tállai arról ír, hogy a Tüskecsarnok és uszoda beruházás megvalósítására a Nemzeti Sportközpontok az SWP Konzorciummal kötötte meg a vállalkozási szerződést, ennek a tagjai a következők: a Swietelsky Magyarország Kft., a West Hungária Bau Kft. és a Pannon Nívó Kft . Az SWP Konzorcium képviselője a Swietelsky. A konzorciumi tagok között létrejött, a közbeszerzési eljárás részeként kötelezően benyújtott konzorciumi megállapodásban rögzítésre került, hogy a szerződéses kötelezettségek teljesítéséért a felek egyetemlegesen felelnek. Ez azt jelenti, hogy a Nemzeti Sportközpontok bármely konzorciumi taggal szemben jogosult teljes mértékben érvényesíteni a vállalkozási szerződésből eredő jogosultságait. Ezen túlmenően a konzorciumnak a szerződés szerinti nettó vállalkozói díj 5 százalékának megfelelő jólteljesítési biztosítékot kellett nyújtania a megrendelő részére.