Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Médiatanács a médiatörvény rendelkezései alapján nem köt ideiglenes hatósági szerződést a Class FM-et működtető Advenio Zrt.-vel - döntött a testület e heti ülésén.

Az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. beadványát elbírálva a Médiatanács határozatot hozott, amely szerint a törvényi előírások alapján nem köthet ideiglenes hatósági szerződést a szolgáltatóval az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára - írta közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A médiatörvény ugyanis egyrészt ennek feltételéül szabja, hogy a médiaszolgáltatási jogosultság úgy járjon le, hogy azt korábban már megújították, másrészt törvényi előírás az is, hogy a kérelem benyújtásakor a frekvencia hasznosítását célzó pályázati eljárás meginduljon.

Az Advenio tehet mindenről!

A Class FM eddigi szolgáltatójának hét évre szóló "alapjogosultsága" november 19-én lejárt - az újabb öt évre szóló megújítási lehetőséget augusztusban nem támogatta a testület. Ugyanakkor a végleges pályázati felhívás közzétételével kezdődő pályázati eljárás sem indulhatott el, mert a szolgáltató bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett, és a bíróság úgy döntött, hogy a Médiatanácsnak a per jogerős eldöntéséig fel kellett függesztenie tevékenységét az új pályázat kiírásában - írta az NMHH.

A múlt héten elhallgatott, országos kereskedelmi rádiót működtető Advenio Zrt. Nyerges Zsolt, Simicska Lajos üzlettársának tulajdonában volt. A céget májusban eladták a Michael McNutt által képviselt Sláger Rádió Zrt.-nek. A lépés hátterében részben az állhatott, hogy a tulajdonosváltással esetleg lett volna esélyük a hét éves frekvenciahasználat lejártával megkapni - az elviekben automatikus - öt éves hosszabbítást.