"A Citi egyedülálló módon 35 éve élen jár abban, hogy innovatív megoldásokkal szolgálja ki magyarországi ügyfeleit. Emellett Magyarország ad otthont az EMEA-régió egyik szolgáltatóközpontjának (CSC) is. Rendkívül lelkesítő feladat, hogy ilyen magas szakmai felkészültségű, elkötelezett munkatársakat irányíthatok, akikkel tovább bővíthetjük üzleti tevékenységünket, és gondoskodhatunk ügyfeleink gyarapodásáról." - mondta Veronika Spanarova a kinevezésről szóló közlemény szerint.

Az új vezető a Citi pozsonyi irodájából érkezik, ahol a szlovákiai Citi vezérigazgatójaként és a szlovák vállalati banki üzletág vezetőjeként tevékenykedett. Veronika Spanarova 1995-ben a Cseh Köztársaságban kezdte meg pályafutását a Citinél, és mind Csehországban, mind külföldön számottevő vezetői tapasztalatokat szerzett. A prágai vállalati banki üzletágban dolgozott, majd a Citi brazíliai, Sao Paoló-i vállalati banki részlegéhez került, ahol 5 évet töltött el.

2010-ben a Citi cseh köztársaságbeli, prágai irodájában folytatta pályafutását, ahol több vezető pozíciót is betöltött a Citi lakossági banki üzletágában. 2012-ben Veronikát nevezték ki a Citi csehországi lakossági üzletágának vezetőjévé. 2016-ban Pozsonyba költözött, ahol 2016 májusában a szlovákiai Citi vezérigazgatója lett.

Veronika Spanarova a prágai Károly Egyetemen végzett közgazdászként. Házas, három gyermeke van.

A csoportnál egy másik vezetőváltás is történt az elmúlt időszakban: Jane Fraser személyében először neveztek ki női elnök-vezérigazgatót a teljes Citigroup élére.