Az idei első negyedévben is teljesítette stratégiailag kitűzött pénzügyi céljait a nemzetközi Generali-csoport.  Az életbiztosítási szektor kiemelkedően nyereséges volt, az új értékesítés nyereséghányada (NBM) 37,8 százalékra nőtt.

A 13,6 százalékos gördülő sajáttőke-arányos megtérülés meghaladja a kitűzött 13 százalékos célt. A több mint 19,2 milliárd eurós díjbevétel összességében 2,5 százalékkal esett vissza. A nem-élet üzletág díjbevételei 1,9 százalékkal nőttek, míg az élet üzletágban a fegyelmezettebb hozzáállás hatására 4,6 százalékkal csökkentek. A vállalat tőkehelyzete továbbra is stabil, 195 százalékos gazdasági szolvencia rátával (Economic Solvency Ratio).

A biztosító májusban új stratégiát határozott meg a vagyonkezelési üzletág erősítésére. Ennek értelmében 2020-ig kiterjesztik a befektetési kapacitást és szélesebb termékportfóliót építenek ki. A cél, hogy 2020-ra a Generali 500 millió eurós vagyont kezeljen. A stratégia része a legnagyobb európai multi-butik-modellen alapuló biztosítási vagyonkezelő platform kiépítése.