Növekszik a Szép-kártya költsége

Több lesz a Széchenyi pihenő (Szép) kártya költsége, a többlet a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványt illeti meg - az erről szóló rendeletmódosítás a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2018. december 28. péntek, 13:58
Fotó: OTP Bank

A Széchenyi pihenő kártyával kapcsolatban felmerült költség a pénzforgalmi szolgáltatót illeti. Ez jelenleg tranzakciónként legalább 12 forint, de nem lehet több, mint a kártya elfogadásáról szóló szerződés alapján bonyolított forgalom 1,5 százaléka.

A módosító rendelet szerint a legalább 12 forint marad, de a forgalom utáni 1,5 százalék 3,6 százalékra emelkedik.

Jelenleg a legalább 12 forint, illetve az 1,5 százalék a pénzforgalmi szolgáltató működési és marketing költségeire fordítható. Januártól viszont a 3,6 százalékos költséget meg kell felezni. Az egyik fele a szolgáltatót illeti továbbra is, az említett két költségére. A másik felét pedig át kell utalnia a hévízi székhelyű Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány részére. Az utóbbi ezt a pénzt a kártyával, illetve azzal összefüggő tevékenység költségeire fordítja.

Ahogy a Napi.hu - Azénpénzem.hu portálra hivatkozva - közölte komoly változás jön, mivel a Szép-kártyát kibocsátó bankok közvetlenül a kártyabirtokosokkal állnak majd kapcsolatban 2019 januártól. Ennek részeként a kártya egyenlege a bankoknál egy speciális pénzforgalmi számlára kerül, a juttatás évét követő második naptári év május 31-ig fel nem használt pénzt nem kell visszautalni a munkáltatónak, az a banknál marad, amely ezután meglehetősen vaskos, 3 százalékos díjat (plusz áfát) számíthat fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.28 16:23

Vagyis el kell tartani a nagy lábon élő sajá lábra állt nemzeti kiszlányt. Megérdemlitek, tartsátok el. Ugye, hogy még mindig fizettek segílyt a segílyezetteknek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html