Növeli termelését a Mol Pakistan

Sikeresen növelte a TAL blokk termelését összesen napi 5830 hordóegyenérték gáz, 7500 hordó olaj és kondenzátum, illetve 2520 hordóegyenérték LPG (autógáz) kihozatallal a Mol Pakistan - közölte a Mol csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI, 2014. március 13. csütörtök, 15:37
Fotó: Napi.hu

A megnövelt mennyiséget a külső hálózatra a nemrég átadott Makori gázfeldolgozó üzem (MGPF) adja át. Az üzemhez kapcsolódó költségek 225 millió dollárt tettek ki. A társaság közleménye szerint a létesítmény átadása fontos mérföldkő, mivel az üzembe helyezéssel a TAL blokk termelése megközelítőleg 20 százalékkal emelkedik 2013-hoz képest, miközben javul a kihozatal olaj/gáz aránya.

A Mol Pakistan a TAL blokk operátora 8,42 százalékos tulajdoni hányaddal a mezőfejlesztési fázisban lévő blokkban. A TAL blokk Pakisztán Khyber Pakhtunkhwa (KP) tartományában található. A blokkot a Mol tárta fel és fejlesztette a Pakistan Petroleum Limited (PPL), az Oil and Gas Development Company (OGDCL), a Government Holdings Private Limited (GHPL) és a Pakistan Oilfields Limited vállalatokkal közösen.

A blokkban hat találatot értek el, kereskedelmi termelés eddig öt esetben indult meg.

A blokk termelése tavaly év végén napi 67 ezer hordó olaj-egyenértéket ért el, ebből a Molra napi 5,6 ezer hordó olaj-egyenérték jutott. A termelés az új üzem beindítását követően meghaladja a 80 ezer hordó olaj-egyenértéket - tájékoztatott a Mol.

HOZZÁSZÓLÁSOK