Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bank hitelezési kritériumai az elmúlt év során nem változtak, a befogadott hitelek számának csökkenése nem a bank tevékenységére vezethető vissza - mondta a szóvivő, emlékeztetve, hogy tavaly a magyar gazdaság teljesítménye 1,7 százalékkal mérséklődött.

Az elmúlt évben a magyar hitelintézetek vállalati hitelállománya több mint 9 százalékkal csökkent, ennek fényében az, hogy az MFB hitelprogramjai keretében több, mint 5 százalékkal tudta növelni vállalati kihelyezéseit, kifejezetten jó hírnek számít - mondta Nyiri János. Azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben lehetne-e komolyabb ösztönzést nyújtania a fejlesztési banknak, Nyíri János arra emlékeztetett, hogy az MFB a törvény szerint átláthatóan, gazdaságosan, hatékonyan, célszerűen, prudensen működik, s e szabályok alapján csak felelős hitelezést folytathat.

Az MFB üzleti eredménye 21,4 milliárd forint volt - hangsúlyozta a szóvivő. Ugyanakkor híreink szerint a bank mérleg szerinti eredménye negatív lesz, hiszen a - céltartalékoláson túl - a banknak el kell számolnia az Eximbank és a Mehib tavalyi térítésmentes átadását is a könyveiben.