November 4-én leáll a 3-as metró

A november 4-i hétvégén kezdik el a 3-as metró északi állomásai és a teljes alagút felújítását - tudta meg az InfoRádió. November 6-tól már csak metrópótló buszok járnak Újpest-Központ és a Lehel tér között.
Domokos Erika, 2017. október 10. kedd, 19:03
Fotó: Shutterstock

Várhatóan a november 4-i hétvégén kezdik el a 3-as metró északi állomásai és a teljes alagút felújítását - értesült az InfoRádió. Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke arról is beszélt, hogy több felújított szerelvény közlekedik majd a rövidített szakaszon.

"Várhatóan arányaiban megnő az új szerelvények aránya. November 4-i hétvégén teljes vágányzár várható, a teljes vonalon autóbuszok pótolják a metrót, 6-ától már csak a Lehel tér és a Kőbánya-Kispest között indul újra a metróközlekedés" - tette hozzá az egyesület vezetője.

Bíró Endre arról is beszélt, hogy hétköznap esténként meddig járhatnak a szerelvények. "A mostani tudásunk szerint este fél kilenc körül fognak elindulni az utolsó szerelvények, így várhatóan este kilenc órától már autóbuszos közlekedés várható" - hangsúlyozta a Metróért Egyesület elnöke. További részletek az inforadio.hu-n olvashatók.

(Új metrómegálló épülhet Budapesten - íme, a tervek.)

A kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK