Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az öt napig tartó átállás idején - november 1-jétől november 5-ig - nem nyitnak ki a Takarékbank fiókjai. Amíg dolgoznak az informatikai rendszer egyesítésén, átmenetileg nem fog működni a netbank és a mobil applikáció sem, illetve nem lehet utalásokat kezdeményezni és fogadni, november 1-jétől november 6-án a kora reggeli órákig.

Ebben az átmeneti időben a számlatulajdonosok az ATM-ekből a 2019. október 31-i záró fedezetük erejéig használhatják bankkártyájukat. November 6-án, szerdán ismét kinyitnak a fiókok és az elektronikus szolgáltatások is újra működni fognak, továbbá aznap könyvelik le az október 31-e után érkezett megbízásokat.

Hozzátették, a Takarékbank Zrt. több mint 1,1 millió ügyfelet szolgál ki és az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti. A Takarékbank Zrt. mérlegfőösszegét tekintve az ország ötödik legnagyobb pénzintézetévé válik.

A közleményben felidézték, hogy a Takarék Csoport korszakos átalakuláson, üzleti és szervezeti megújuláson megy keresztül. A 2010-es évek elején még több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékszövetkezetben egyesült.

Ezt követően 2018. november 30-án a csoport központi bankjának közgyűlésén a takarékok úgy döntöttek, hogy egyetlen új, országos lefedettségű kereskedelmi bankban egyesülve folytatják tevékenységüket. A szektor végső integrációjának meghatározó lépéseként 2019. április 30-án létrejött a Takarékbank Zrt., az országos fúzió pedig október 31-én zárul majd le.