Novemberre lesz pénztári kódex

A Stabilitás Pénztárszövetség a PSZÁF vezetői körlevelére reagálva tudatta lapunkkal: tagjai számára már megkezdte egy Magatartási kódex kidolgozását, amely többek között a nyugdíjpénztári be- illetve átléptetések körüli esetleges anomáliák visszaszorítására is választ jelenthet.
B. Varga Judit, 2010. szeptember 15. szerda, 16:24
Fotó:

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által szerdán kiadott vezetői körlevélben foglaltakat a levél áttanulmányozását követően a szövetség figyelembe veszi majd a kódex megfogalmazása során - közölte Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára.

A szektor több mint 90 százalékát lefedő érdekvédelmi szervezet már korábban elindította egy (a hitelintézeteknél alkalmazotthoz hasonló) Magatartási kódex kidolgozását. A várhatóan novemberre elkészülő dokumentumban - tudatta a Stabilitás - a szövetség lefekteti a pénztárak számára az üzletszerzési, valamint az ügyfeleikkel szemben elvárt magatartási szabályokat, és felhívja a pénztárak figyelmét a PSZÁF vezetői körlevelében megfogalmazott ajánlásokra a jövőbeni marketingakciók vonatkozásában.

A pénztárak tevékenységét önkorlátozó módon szabályozó előírások kidolgozása során a szövetség a tagszervező ügynökökkel szemben is megfogalmaz elvárásokat. Bízunk benne, hogy ezzel megelőzhető lesz az, hogy a tagszervező, a jutalék érdekében indokolatlanul bíztassa a tagot újabb pénztárba való átlépésre - mondta Juhászné.

HOZZÁSZÓLÁSOK