Nyárra fejeződik be a repülőtér átépítése

A Budapest Airport folytatja a második, befejező fázis építését az új beszállítócsarnoknak. A cég szerint eddig elégedettek az utasok a fejlesztéssel
Rácz Gergő, 2020. február 15. szombat, 11:43
Fotó: Budapest Airport Zrt.

Egy hónapja fogadja az utasokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új beszállítócsarnok. Az 1-es móló névre keresztelt épület első ütemben elkészült, északnyugati szárnyát a január 15-i átadása óta 300 ezer induló és érkező utas használta. Az utasok a visszajelzések alapján már most rendkívül elégedettek a fejlesztéssel - közölte az üzemeltető társaság.

A móló a megnyitás óta 1730 gépet szolgált ki. Az 1-es móló jelenleg öt állandó és egy ideiglenes beszállítókapuval üzemel.

A korábbi alapszintű beszállítócsarnok helyén megkezdődött az épület délkeleti szárnyának építése, amely további 8 beszállítókapuval növeli az épület kiszolgálókapacitásait. A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre növekszik a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló. Ez a szárny a tervek szerint a nyári csúcsszezonra készül el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.02.15 12:55

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html