Nyelvtanulással készülünk az EU-elnökségre

A jövő év január 1. és június 30. között Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsa soros elnökségét. Az EU soros magyar elnökségéhez kapcsolódóan az elnökségi stábban részt vevő szakemberek angol és francia nyelvi képzésére 2009 márciusában kötött szerződést a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központja.
Domokos Erika, 2010. június 21. hétfő, 15:52
Fotó:

A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

Az International House Language School Kft.-vel és a Budapesti Francia Intézettel az erre kiírt közbeszerzési eljárást követően kötöttek 2010. december végéig hatályos megállapodást 60-60 millió forint keretösszegben - áll a szervezet közbeszerzési tájékoztatójában.

A személyügyi központnak a magyar elnökséggel összefüggő, készségek, képességek fejlesztésére 2010 januárjában kiírt közbeszerzése azonban eredménytelenül zárult.

A tenderre öt ajánlat is érkezett, de végül a szervezet arra hivatkozva, hogy képtelenné vált a szerződés megkötésére, február végén eredménytelenné nyilvánította az eljárást.

Szintén elakadt a Külügyminisztérium elnökséggel kapcsolatos képzési tendere.

A tárca januárban írta ki, majd április közepén az érvénytelen jelentkezésekre hivatkozva eredménytelenítette az elnökségi feladatokra épülő gyakorlati oktatás elvégzésére szóló közbeszerzését.

Azóta új felhívást nem tettek közzé.

A korábbi kiírás szerint a beszerzés becsült értéke 1,25 millió euró, és az Államreform Operatív Program humánerőforrás-gazdálkodás a központi közigazgatásban című projektjének keretében finanszírozzák (hasonlóan a személyügyi központ beszerzéséhez).

Az angol és francia nyelvű képzések része a Európai Tanács munkacsoportjaiban való részvétel, elnöklés és az uniós környezetben használatos tárgyalástechnika, valamint az együtt döntési eljárás (a tanács és az Európai Parlament közötti kapcsolat) oktatása és szimulációja.

A szemináriumok témája még a tanácsi dokumentumok kezelése és összeállítása, az uniós szaknyelv alkalmazása az angol és francia nyelv közötti váltásban, valamint a tanáccsal és a tanácsülésekkel kapcsolatos gyakorlati felkészítés is.

HOZZÁSZÓLÁSOK