Nyereséges a szövetkezeti hitelintézeti integráció

A szövetkezeti hitelintézeti integráció 3,3 milliárd forintot meghaladó konszolidált adózás előtti eredményt ért el tavaly, a pénzügyi csoport konszolidált mérlegfőösszege pedig csaknem 2400 milliárd forint volt - mondta Szabó Levente, a Takarékbank Zrt. vezérigazgatója az M1-en.
MTI, 2016. június 1. szerda, 13:29
Fotó: Napi.hu

A tavalyi eredmények már mutatják a több mint három éve elindult munka pozitív üzleti jeleit - fogalmazott Szabó.

A takarékszövetkezeteknek 1,3 millió ügyfelük van, 1500 fiókjukkal az egész országot behálózzák, a magyarországi bankfiókok több mint fele takarékszövetkezeti. Tavaly alakult ki az 1118 fiókból álló hálózat, amely egységesen befektetési szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek, állampapírokkal, értékpapírokkal, befektetési jegyekkel, értékpapírszámla-nyitással kapcsolatos ügyintézést vehet igénybe a lakosság, illetve a vállalati és intézményi ügyfelek.

A mikro-, kis- és középvállalkozásoknak több mint 170 milliárd forintnyi hitelt folyósítottak tavaly.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke, Demján Sándor kedden nyílt levélben egyebek között azt állította, hogy a takarékszövetkezeti integráció nem érte el célját, a teljes takarékszövetkezeti szektor veszteségessé vált. Ezzel kapcsolatban Szabó úgy fogalmazott, hogy a nyílt levél alaptalan vádaskodásokat, rágalmakat, illetve szakmai hibákat és valótlanságokat tartalmaz, emellett nem a takarékszövetkezetek érdekeit szolgálja.

HOZZÁSZÓLÁSOK