Nyerges Zsolt kivásárolta a Közgép egyik leányát

Nyerges Zsolt, Simicska Lajos üzlettársa a közelmúltban kivásárolta a Közgép Zrt. százszázalékos leányvállalatát, a Közgép-Energia Kft.-t a Mezőhegyesi Bioenergia Kft.-ből - számolt be a Világgazdaság.
Domokos László, 2017. május 2. kedd, 14:53
Fotó: Napi.hu

A Napi.hu által kiadott A 100 leggazdagabb 2017 listán 32,5 milliárd forintra becsült vagyonával a 29. helyre pozicionált Nyerges Zsolt nem reagált a Világgazdaság megkeresésére, de a lépés beleillik a két üzletember távolodásának, illetve portfóliómeg­osztásának folyamatába.

Nyerges korábban a közös médiaérdekeltségekkel való kapcsolatát lazította, idén januárban a Közgép Zrt. elnöki posztjáról köszönt le, legutóbb, március közepén pedig a közös agrárérdekeltségeiket összefogó Mezort Zrt. elnökségéről mondott le.

A Mezőhegyesi Bioenergia Kft.-t még 2007-ben alapította a Közgép-Energia Kft. A Mezőhegyesi Bioenergia Pomázi Csaba energetikai vállalkozóval közösen alternatív energiatermelést tervezett. Pomázi cége, az Energott Kft. azonban 2013 elején kiszállt a Közgép-Energia Kft.-ből, a Mezőhegyesi Bioenergia Kft. pedig azóta sem vágott bele a bioüzletbe - írta a napilap.

A cégadatok szerint Nyerges március 10-ével lett a cég egyedüli tulajdonosa, a cégbejegyzés kelte április 13-a - derül ki a Céginfo.hu adataiból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sharapova2008, 2017.05.10 11:32

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html