Nyílt háború robbant ki a kormány és a főváros közt

Megdöbbentőnek tartja Tarlós István főpolgármester, hogy a kormány nem kívánja finanszírozni a 3-as metró felújításának többletköltségét. Budapest első embere elismerte, hogy a rekonstrukcióra a tervezettnél több mint 37 milliárd forinttal drágább ajánlatok érkeztek.
Komócsin Sándor, 2017. május 31. szerda, 08:39
Fotó: Napi.hu

Tarlós István megerősítette a Magyar Nemzet értesülését, miszerint a 3-as metró felújítására kiírt tenderen a beruházásra jóvá hagyott 137,5 milliárd forintos keretösszegnél 27 százalékkal magasabb ajánlatok érkeztek - írta a napilap. Összesen 37,1 milliárd forintra lenne még szükség.

A főpolgármester megdöbbent Tuzson Bence kormányszóvivő keddi kijelentésén, amelyből kiderült, hogy a kormány nem kívánja kifizetni ezt a pluszt, mondván: teremtse elő a pénzt saját forrásból a főváros. Tarlós a lapnak elmondta, hogy a kormány eddig egy fillért sem adott a 3-as metró rekonstrukciójára.

A metrókocsik felújításához szüksége 70 milliárd forintból 60 milliárdot hitelből, a többit saját zsebéből fizeti a város. Uniós források egyelőre nincsenek. Lázár János háromszor ígérte meg, hogy a főpolgármesternek csak szólnia kellés a kormány fizet.

Tarlós brutálisan Budapest-ellenesnek minősítette a Magyar Nemzet értesülését, miszerint a múlt szerdai kormányülésen a távozása után vitatták meg a 3-as metró ügyét. A főpolgármester a jövő héten, a szerdai kormányülés előtt tisztázná Orbán Viktor miniszterelnökkel az esetet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2017.05.31 16:43

Azért nem jut a hármas metróra pénz, mert a miniszterelnök szegény. Szerintem az édesapjától és a vejétől kellene kölcsön kérnie.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html