Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházással a szigetszentmiklósi park hetedik, Magyarországon pedig 38. épületét hozza létre az ipari ingatlanvállalat - mondta el az alelnök. Az amerikai cég a várhatóan 2016 harmadik negyedévében befejeződő beruházás értékét nem közölte.

A cég 610 ezer négyzetméteres portfóliója a magyarországi modern ipari ingatlanállomány 30 százalékát teszik ki. Még nem építettek hasonló épületet Magyarországon, az új létesítmény a hagyományos épületekhez képest mintegy 30-40 százalékkal tud majd olcsóbban működni - mondta Bellák Balázs, a Prologis régiós projektmenedzsmentjének vezetője.

Kemenes szerint Szigetszentmiklós kiváló helyszín, a spekulatív fejlesztés - még nincs bérlője az ingatlannak - jelzi, hogy bíznak a piacban és a helyszínben.

A régióban nagy a kereslet, tavaly 200 ezer négyzetméter fejlesztést fejeztek be, akvizícióval pedig további 10 ezer négyzetméter vásároltak, ezzel összesen 4,2 millióra emelkedett a négyzetméterszám. A régióban 93 százalékos a kihasználtsági mutató és 87 százalékos a bérlőmegtartási arány. Magyarországon ezek a mutatók 96, illetve 90 százalék.

A kivitelezésben a Market Építő Zrt. a partnerük. A Prologis Park Budapest-Sziget hat, teljes kihasználtsággal működő épületet foglal magába összesen 128 ezer négyzetméteren, a most kezdett fejlesztés befejeztével 15 ezer négyzetméter marad beépítetlen.

(Képünk illusztráció.)