A beruházás összértéke 8,25 milliárd forint volt, ebből a 20 ezer négyzetméteres csarnok 6,3 milliárd forintot tett ki - mondta Klambauer Csaba, a Videoton EAS Kft. ügyvezető igazgatója. A csarnoképítés mellett 745 millióból vásároltak gyártási technológiát, az ipar 4.0 követelményei szerinti raktárberuházás 495 millióba, az infrastruktúra fejlesztése 685 millió forintba került.

A cég árbevétele 2017-hez képest 2018-ban 21 százalékkal emelkedett, 2019-re pedig újabb 25 százalékkal fog nőni, így idén elérheti a 32 milliárd forintot.

Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatója szerint a világ átrendeződik, az autóiparban pedig az elektromobilitás kerül előtérbe, vagyis az elektronika részaránya jelentősen nőni fog. Mivel a Videoton EAS elektronikai gyártó, a beruházásuk a jövőnek szól és felkészültek vele a gyors változásokra.

A Videoton történetének legnagyobb volumenű, 14 milliárd forintos beruházási programját valósította meg 2018-ban, ebből a legnagyobb rész a Videoton EAS Kft. beruházása volt. Az új elektronikai szerelőüzem alapkövét 2017 decemberében tették le, egy év múlva pedig elkészült a csarnok. A gyártás átköltöztetése a tervek szerint 2019 júliusában fog befejeződni. A Videoton EAS korábbi csarnokát a Videoton Autóelektronika Kft. kapja meg, így az a cég is kapacitásbővítést hajthat végre - írta az MTI.

A Videoton vállalatcsoport 2018-as árbevétele az előzetes becslések szerint a 188 milliárd forintot is meghaladhatja. A nyilvános cégadatok szerint a Videoton Holding Zrt. 2017-es konszolidált árbevétele 171 milliárd forint volt, és 13,411 milliárd forint nyereséget realizált.

A Videoton a fejlesztéseivel igyekszik lépést tartani a gyors változásokkal, mert ha nem tenné, lemaradna a versenyben és nem lenne esélye az élmezőnybe kerülni. A kormány is ezt vallja, ezért támogatja a hasonló stratégiát előtérbe állító és a világszínvonalat megcélzó magyar cégeket - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az avató ünnepségen. "Nem oda kell menni, ahol áll a világ, hanem ahová tart" - mondta a pénzügyminiszter az MTI szerint.