A tranzakció értéke azonban nem publikus - közölte a felvásárló társaság.

Ez a GED második közép-kelet-európai akvizíciója a nyomdaiparban, miután 2010-ben megvásárolta az Infopress Group Romaniát. A GED több mint 15 millió eurót fektetett a két vállalatba. Az MTI kérdésére közölték, hogy a romániai és a magyar vállalat ezentúl egy cégcsoportot alkot, a Révai Nyomda azonban megtartja a nevét. A két cég 80 millió euró együttes forgalmával és az összesen 500 alkalmazottal a térség legnagyobb nyomdaipari vállalatává válik.

A GED egyike a Spanyolországban működő közepes méretű vállalatokkal foglalkozó magántőke befektetési társaságoknak. A csoport összesen 350 millió eurós alapot kezel különböző befektetési eszközökön keresztül, elsősorban Kelet-Európában és az Ibériai-félszigeten aktív.

A 150 éves Révai Nyomda a legnagyobb kapacitású magyarországi nyomda. Számos magyar és nemzetközi kiadó bizalmát élvezi, ezen kívül a legnagyobb üzletláncok veszik igénybe a szolgáltatásait, piacvezető a szórólapok és brosúrák piacán. A vállalat jelenleg 250 főt foglalkoztat Budapesten és fóti üzemegységében, 2010-es forgalma elérte a 42 millió eurót - áll a közleményben.

A múlt század elején a híres Révai Nagylexikona sorozatot is kiadó céget a rendszerváltás után privatizálták.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elektronikus céginformációs szolgálatának adatai szerint a Révai Nyomda Kft. a 2010. szeptember 30-án zárult üzleti évében 11,466 milliárd forint árbevételt ért el, 5,3 százalékkal meghaladva az előző éves forgalmát. Az export árbevétele 3,886 milliárd forint volt. A vállalat 222 millió forint üzemi eredményt ért el az előző évi 201 millió forintos veszteség után. A 315 millió forintos pénzügyi veszteség miatt azonban 105 millió forintos adózás utáni veszteséggel zárta a tavalyi üzleti évét.

A Révai Nyomda jegyzett tőkéje 1,664 milliárd forint, a saját tőkéje 1,785 milliárd forint, mérlegfőösszege 8,077 milliárd forint volt 2010. szeptember 30-án. Hosszú lejáratú kötelezettségei meghaladták az 1,5 milliárd forintot.