Nyomozás indult az Aeroviva csődje miatt

Eljárást indított a BRFK az Aeroviva utazási iroda csődjével összefüggésben, okirattal való visszaélés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.
MTI-Eco, 2010. december 23. csütörtök, 12:26
Fotó:

Jelenleg a tanúkat hallgatják ki, további információt nem közöltek - tették hozzá az MTI-nek arra a kérdésére, hogy volt-e házkutatás az ügyben.

Az utazási iroda hétfőn jelentette be honlapján, hogy megszünteti utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét december 20-tól. A közlemény szerint a cég mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerülje, de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem sikerült.

A QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy megkapta szerdán délelőtt a csődbe ment Aeroviva utazási iroda utaslistáját.
Dénes Attila, a biztosító vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, kérték a lista kiegészítését már csak azért is, mert csak a pontos összegek alapján látják majd, hogy elég lesz-e a kártérítések kifizetésére az utazási iroda 494 millió forint vagyoni biztosítéka.

 Közölte, szerda reggelig több mint ezer ember, több mint 400 kárbejelentése érkezett meg hozzájuk, mintegy 200 millió forint értékben. A vezérigazgató elmondta azt is, hogy az iroda külföldön lévő utasaitól eddig nem érkezett hozzájuk segélykérelem, amiből azt lehet valószínűsíteni, hogy az oda- és visszaútjukat, illetve a külföldi szállásuk díját rendezte az Aeroviva.

HOZZÁSZÓLÁSOK