Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az oldalon a látogatók tényeket és statisztikákat olvasva kaphatnak képet a magyar nyugdíjrendszer sajátosságairól, kiszámolhatják a várható állami nyugdíjukat, illetve azt is, hogy mennyit kellene félretenniük havi szinten a gondtalan nyugdíjas évekre.

A K&H nyugdíjkalkulátora természetesen csak hozzávetőleges összeget mutat, a jövő nyugdíjasainak járó konkrét havi juttatás összege ugyanis a nyugdíjkorhatár elérése után derül ki, mivel azt sok paraméter befolyásolhatja, például az érintett jövedelmének változása, a jövőben esetlegesen életbe lépő új jogszabályok, a gazdasági növekedés és a foglalkoztatottak száma is.

A kalkulátor szerint egy jelenleg 280 ezer forintos nettó fizetéssel rendelkező, 30 éves aktív dolgozó becsült időskori nyugdíja 124 ezer forint lesz.

A nyugdíjbiztosítások 2014-ben jelentek meg a K&H Biztosító termékkínálatában, de az elmúlt másfél évben megkötött szerződések adják a teljes állomány majdnem 40 százalékát. Az újonnan kötött biztosításokra havonta átlagosan 21 ezer forintot fizetnek az ügyfelek.

Az egy-egy ügyfélre jutó befizetés 40 százalékkal nőtt az utóbbi másfél évben. Ráadásul egyre nagyobb az ügyfelek között a 35 év alattiak aránya - mondta Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője. A koronavírus-járvány kapcsán kettős hatás érvényesülhet. Egyrészt a bizonytalan gazdasági kilátások, az esetleges elbocsátások, fizetéscsökkentések befolyásolhatják a megtakarítások alakulását. Ugyanakkor a válságok kitörése után jellemzően óvatosabbá válnak a háztartások és tartalékolni kezdenek, ez pedig kompenzálhatja a negatív hatásokat a következő időszakban - tette hozzá Székely.