Szeretné tudni, mennyi lesz a nyugdíja?

A K&H olyan nyugdíjkalkulátort indított, amely az életkor és a jelenlegi átlagfizetés alapján becslést ad arra, hogy az érintettek körülbelül mekkora havi nyugdíjra számíthatnak.
Domokos László, 2020. június 22. hétfő, 13:29
Fotó: Getty Images

Az oldalon a látogatók tényeket és statisztikákat olvasva kaphatnak képet a magyar nyugdíjrendszer sajátosságairól, kiszámolhatják a várható állami nyugdíjukat, illetve azt is, hogy mennyit kellene félretenniük havi szinten a gondtalan nyugdíjas évekre.

A K&H nyugdíjkalkulátora természetesen csak hozzávetőleges összeget mutat, a jövő nyugdíjasainak járó konkrét havi juttatás összege ugyanis a nyugdíjkorhatár elérése után derül ki, mivel azt sok paraméter befolyásolhatja, például az érintett jövedelmének változása, a jövőben esetlegesen életbe lépő új jogszabályok, a gazdasági növekedés és a foglalkoztatottak száma is.

A kalkulátor szerint egy jelenleg 280 ezer forintos nettó fizetéssel rendelkező, 30 éves aktív dolgozó becsült időskori nyugdíja 124 ezer forint lesz.

A nyugdíjbiztosítások 2014-ben jelentek meg a K&H Biztosító termékkínálatában, de az elmúlt másfél évben megkötött szerződések adják a teljes állomány majdnem 40 százalékát. Az újonnan kötött biztosításokra havonta átlagosan 21 ezer forintot fizetnek az ügyfelek.

Az egy-egy ügyfélre jutó befizetés 40 százalékkal nőtt az utóbbi másfél évben. Ráadásul egyre nagyobb az ügyfelek között a 35 év alattiak aránya - mondta Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője. A koronavírus-járvány kapcsán kettős hatás érvényesülhet. Egyrészt a bizonytalan gazdasági kilátások, az esetleges elbocsátások, fizetéscsökkentések befolyásolhatják a megtakarítások alakulását. Ugyanakkor a válságok kitörése után jellemzően óvatosabbá válnak a háztartások és tartalékolni kezdenek, ez pedig kompenzálhatja a negatív hatásokat a következő időszakban - tette hozzá Székely.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.06.23 14:07

Én először is azt szeretném tudni, hogy megérem-e egyáltalán azt a kort, amikor már jár a nyugdíj. Mert ahogy elnézem a magyar egészségügyet, lehet, hogy minden fillér befizetett nyugdíjjárulék ablakon kidobott pénz.
Ha magán nyugdíjpénztár lennék, saját klinikákat építenék az ügyfeleimnek, amelyek üzemeltetési költségeit az állam kezéből csavarnám ki :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Nemkerekapartokbol, 2020.06.22 22:23

Ez valami ügyfélszerző huncutság lehet! Azoknak, akik az elkövetkező pár évben mennek nyugdíjba, sokkal több lehet a járandóságuk a példában lévőnél, használják az ONYF nyugdíjkalkulátorát akár becsült adatokat beírva, mintha most lennének 65 évesek, és elég pontosan meglátják, most mit kapnának állami nyugdíjként!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html