Postán fizetne rezsiutalvánnyal? - Kellemetlen meglepetés érheti

Nem tudják a postán rezsiutalvánnyal rendezni a gázszámlájukat azok a budapesti nyugdíjasok, akiknek nincs mérőjük, ezért átalánydíjat fizetnek. Nekik ugyanis a Díjbeszedő Holding állítja ki a csekket, amit a postán nem fogadnak el, mert nem szerepel rajta, hogy milyen szolgáltatást fizetnek vele. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, ezeket a csekkeket öt budapesti irodában lehet rezsiutalvánnyal rendezni - derül ki az RTL híradójából.
K. Kiss Gergely, 2019. szeptember 27. péntek, 16:01
Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

A műsorban megszólal egy nyugdíjas férfi, aki nem tudta befizetni rezsiutalványokkal negyedéves gázszámláját, mert ugyan a számla hiteles volt, a hozzácsatolt csekket a Díjbeszedő állította ki, amely nem tünteti fel, hogy a megbízás milyen szolgáltatásról szól. Az utalványokat ugyanis csak gáz és villanyszámla kiegyenlítésére lehet fordítani, ezért a postán azt mondták neki: ez nem olyan számla, amit ők az utasítás alapján elfogadhatnak.

A Magyar Posta a televíziónak megerősítette: náluk csak azokat a csekkeket lehet rezsiutalvánnyal fizetni, melyeket közvetlenül a Nemzeti Közművek, az E.On vagy az Elmű állított ki.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint a Díjbeszedő Holding öt fővárosi irodájában elfogadják a rezsiutalványokat. Gulyás Gergely állítja: a társaság fel is vette a kapcsolatot minden érintettel.

A probléma csak Budapesten 170 ezer gázfogyasztót érint, de hogy ebből mennyi a nyugdíjas, azt nem tudni.

HOZZÁSZÓLÁSOK