Nyugdíjbiztosítás: 200 ezer ember vehet igénybe adókedvezményt

Tavaly a nyugdíjbiztosításokkal rendelkező ügyfelek 80 százaléka, mintegy 150 ezer ügyfél vette igénybe a nyugdíjbiztosításhoz kötődő adókedvezményt, az idén akár 200 ezerre is nőhet ez a szám - mondta Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnöke csütörtökön Budapesten a Portfolio biztosítási piacról rendezett szakmai konferenciáján.
Szász Péter, 2018. március 8. csütörtök, 12:41
Fotó: Napi.hu

A Mabisz elnöke elmondta: a magyar piacon is egyre jobban nő a külföldi biztosítók fióktelepeinek szerepe, tavaly már mintegy 45 milliárd forint lehetett ezen fióktelepek összesített díjbevétele, így egyre jobban befolyásolják a magyarországi piaci folyamatokat. A fióktelepek nélkül 5,6 százalékkal nőtt 2016-ban a biztosítási piac mérete, velük együtt számítva 6,1 százalékkal emelkedett - idézi az MTI a szakembert.

Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója elmondta: a jegybank adatai szerint a biztosítók tavaly 948 milliárd forint díjbevételt értek el, ez 6,7 százalékos növekedés az előző évhez képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.03.08 13:04

Nem erre hanem a nyugdíj megtakarításra kellene újból megadni azt az adókedvezményt amit orbán elvett.
Ezek a mocsok biztosítók csak benyelik a pénz és fizetés helyett évekig pereskedésre kényszerítenek. Már pedig egy nyugdíj korú mire megnyerné a pert addigra meg is fog haln :).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html