Nyugdíjpénztárak: megugrott a panaszok száma

Összesen 3811 fogyasztói beadvány érkezett a harmadik negyedévben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF), az előző negyedévi mintegy két és félszerese, az előző év azonos időszakában regisztráltnál pedig 63,6 százalékkal több – ismerteti a Világgazdaság csütörtöki számában.
MTI-Eco, 2011. november 3. csütörtök, 08:03
Fotó: Napi.hu

Az előző negyedévekben tapasztalt csökkenést követő hirtelen megugrás oka egyértelműen az, hogy megnőtt a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos beadványok száma: arányuk a harmadik negyedévben megközelítette a 60 százalékot. A pénz- és tőkepiaci szektorban viszont - a befektetési vállalkozások kivételével - minden intézménycsoport statisztikája a panaszok csökkenését vagy stagnálását mutatja a múlt év azonos időszakához képest.

A pénz- és tőkepiaci beadványok több mint kétharmada a hitelezéssel volt kapcsolatos. Az átlagot meghaladóan nőtt a gépjárműhitelekkel, a devizaalapú ingatlanfedezetes szabad felhasználású és lakáshitelekkel kapcsolatos beadványok száma az előző negyedévhez viszonyítva - írja a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK