Halkó Gabriella és Kálomista Gábor cégei a legnagyobb beszállítói az állami médiának, közel 2-2 milliárd forintos megrendelést kaptak. Az MTVA Fábry Sándortól 1,1 milliárdért, Borbás Máriától 350 millió forintért rendelt eddig műsorokat. Simicska Lajos cégét, a Hung-Istert és egyik korábbi partnerét, a Show and Game-et viszont kiszorították a köztévéből - írja a Népszabadság az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2011-2015 közötti külsős beszállítói szerződéseire hivatkozva.

Jáksó László korábbi élettársa, Halkó Gabriella a Marslakók producereként tűnt fel a köztévében. Előzményként Jáksó megvásárolta Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó testvérétől a gyorsan megbukott szappanopera ötletét kidolgozó céget, a Brand Lab Kft.-t. A korábban televíziós producerként ismeretlen Halkó Gabriella, valamint Blázy András cége, a Summa Produkció Kft. kapott megbízást a Summa, a G7 és legutóbb az Unió28 című magazinműsor készítésére csaknem kétszázmillió forint értékben. (A cégeknek nincs online elérhető 2014-es beszámolója.)

A Figyelő információi szerint a miniszterelnöki tanácsadóként ismert Habony - aki hivatalosan nincs szerződésben kormányzati szervvel és a Fidesszel - legalább havi egymilliós fizetést kap Halkó egyik cégétől, a Press & Belt Produkciós Iroda Kft.-től. A Magyar Narancs tavaly írt arról, hogy Habony által korábban használt 183 négyzetméteres, Szerb utca 9. szám alatti önkormányzati bérlakás kapucsengőjén Halkó Gabriella neve volt kiírva.

Halkó és Blázy cége, az Apropó Média Kft. gyártja Jakupcsek Gabriella beszélgetős műsorát, a Ridikült, valamint a Noé barátai című magazinműsort. Az állami tévé nettó 3,4 millió forintot fizet a Ridikül egy-egy epizódjáért Az MTVA december végéig újabb 141 adást vásárolt a műsorból 479 milliós áron, így az eddigi megrendelésállomány már meghaladja az 1,6 milliárd forintot - írta a Népszabadság.