Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vb teljes ideje alatt 400 ezer jegy értékesítésével számolnak, ez bruttó 1,2 milliárd forintos bevételt jelent - mondta Balogh Sándor, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója.

A világbajnokság kabalafigurái is népszerűek: eddig nyolcezer Lili vagy Lali plüss­figurát értékesítettek, és várhatóan még sok ezer játék talál gazdára a következő napokban. A babák 4990 forintba kerülnek, így az ebből származó bevétel közel 40 millió forintot tesz ki - írta a lap.

Jelenleg technikailag telt házzal, vagyis 90 százalék fölötti foglaltsággal működnek a budapesti szállodák. Így a külföldi turisták szállásfoglalásából származó bevételek emelkedése a 25 százalékot is eléri a vb alatti időszakban. Ráadásul nem az ilyenkor megszokott, nyaralásukat Budapesten töltő külföldiek száma ugrott meg jelentősen mostanra, hanem a sport- és üzleti turistáké, akiknek a költése a hagyományos utazókénál jelentősen magasabb - örvendezett Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. elmondta,

Az átlagos szobaárakon tavalyhoz képest júliusban 10-15 százalékkal emeltek a szállásadók, a szobák azonban így is elkeltek. Minden szállásra költött 100 forint után további 400 forintot költenek el a látogatók más kereskedőknél, szolgáltatóknál is - mondta a lapnak Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A világbajnokságra érkező nagyobb számú turista a pénzváltók napi forgalmában is megmutatkozik. Bús Viktor a Correct Change pénzváltólánc képviseletében a Magyar Időknek elmondta: nagy az emelkedés a kisebb, tipikusan turisztikai célú váltásokban a FINA ideje alatt. A turisták elsősorban eurót váltanak forintra, ezt követi az amerikai dollár.

Bár egyesek kocsihiányt vizionáltak a rendezvény idejére, ez nem jött be: az ötezres budapesti taxiflotta zökkenőmentesen látja el az igényeket - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke.