Egyezséget kötöttek a profi okmányhamisítóval

Nemcsak jogosítványokat és személyigazolványokat hamisított, de még gépkocsiszerelő mesterlevelet és fittneszedzői képesítést igazoló oklevelet is gyártott egy budapesti férfi. Már vádat emeltek ellene.
Szabó Dániel, 2019. július 11. csütörtök, 10:09
Fotó: Rendőrség

A vádirat lényege szerint a 48 éves férfi 2017 januárját megelőzően, a XI. kerületben különféle okmányokat hamisított, amely tevékenységéhez profi hamisító üzemet rendezett be, présgéppel, nyomtatókkal, nagyítókkal és úgynevezett ledes világítótáblákkal. A vádlott a hamisításhoz beszerezte a műanyag kártyákat, bizonyítvány borítókat, üres betétlapokat, fóliákat és hologram matricákat - írja közleményében a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség.

Bármit lehamisított a rendőrségi jelentés szerint: vezetői engedélyeket, lakcímet igazoló és személyi igazolványokat állított ki kínai, ukrán és román nevek felhasználásával. Sőt még gépkocsiszerelő mesterlevelet és fittneszedzői képesítést igazoló oklevelet is gyártott, amíg a Készenléti Rendőrség Nemzet Nyomozó Iroda 2017. január 10-én el nem fogta.

A Budapesti XI. és XXII. Ügyészség a büntetőeljárási törvény adta lehetőséget kihasználva - a bűnösségét beismerő - férfival, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélés érdekében egyezséget kötött. Az ügyészség - az egyezség alapján - 41 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK