A Mol-csoport saját fejlesztésű pénzügyi kommunikációs szolgáltatása elnyerte 2017-ben a legjobb SWIFT-megoldás különdíjat az Adam Smith Awards-on, ahol minden évben a leghatékonyabb vállalati treasury megoldásokat ismerik el.

Az olaj- és gázipari vállalat projektje harminc ország 211 pályázatával versengve szerezte meg a legjobb SWIFT-megoldásnak járó elismerést.

A projekt keretében számos, Magyarországon és a régióban aktív bankkal közösen alakítottuk ki azt a szolgáltatási keretrendszert, amely más magyar vállalatok számára is lehetővé teszi a SWIFT rendszerhez való csatlakozást - fogalmazott Ortutay Zsuzsanna, a Mol-csoport treasury vezetője.

A Mol Magyarország első nem pénzügyi nagyvállalata, amely saját fejlesztésű SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - bankközi üzenetforgalom) megoldással támogatja treasury tevékenységét.

A MOLSWIFT a cégcsoport mintegy félszáz leányvállalatának mindennapos banki pénzügyi műveleteit, illetve azok ellenőrzését teszi átláthatóbbá, biztonságosabbá és hatékonyabbá. Ezt megelőzően a vállalatcsoport mintegy 25-féle elektronikus banki terminál segítségével bonyolította átutalásait.