A kereskedők nem támogatják Karácsony Gergely boltbezárási javaslatát

Nem támogatja Karácsony Gergely főpolgármester egyes boltok bezárásáról szóló javaslatát az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).
Domokos László, 2020. március 15. vasárnap, 20:09
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Karácsony Gergely vasárnap azt kezdeményezte, hogy a kormány tegye lehetővé a települési polgármestereknek, Budapesten pedig a főpolgármesternek a nem létfontosságú boltok, üzletek nyitva tartásának korlátozását, szükség esetén a bezárás elrendelését.

Vámos György, az OKSZ főtitkára az MTI-nek erre reagálva azt mondta: a felvetést nem támogatják. A kereskedelem szabályozásában országos szinten egységes irányításra van szükség. Nehezen tartják elképzelhetőnek, hogy az egyik településen egy bolttípus nyitva lehessen, a másikon pedig nem.

Az élelmiszerbolt, a benzinkút, a gyógyszertár nyilvánvalóan létfontosságú. Arról viszont nincs állásfoglalás, hogy ezeken túl van-e még olyan, amit az ellátási oldalról ebbe a körbe lehet sorolni - tette hozzá Vámos György.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2020.03.16 01:14

Nem értem, hát karácsonyra nem be szokták zárni a boltokat..? 8)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html