Olajtermelő céget vehet a Mol

Egyebek között a magyar Mol is versenyben van még a német RWE közüzemi cég DEA olaj- és gáztermelő cégének eladására kiírt pályázaton - írta a Reuters több, meg nem nevezett forrásra hivatkozva hétfőn.
MTI, 2014. március 10. hétfő, 20:10
Fotó: Napi.hu

Három forrás is arról számolt be a Reuters hírügynökségnek, hogy a BASF olaj- és gáztermő egysége, a Wintershall, Mihail Fridman orosz milliárdos, a legnagyobb orosz magánbank, az Alfa Bank társtulajdonosa, valamint a Mol van még versenyben a DEA eladására indult értékesítési eljárásban.

A megnevezettek nem kívánták kommentálni a hírügynökség értesülését. A források azt mondták, hogy a végső ajánlatokat a héten kell benyújtani és a DEA eladásáról már március végén dönthetnek.

Az ajánlattétel első körében 3,5-5 milliárd euró közötti vételi ajánlatok voltak - állították a név nélkül nyilatkozó források, akik szerint a mostani, végső ajánlatok is nagyjából azonosak lesznek.

A DEA 14 országban van jelen, köztük Németországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában és Egyiptomban. A DEA mintegy 1400 embert foglalkoztat, tavaly 9 százalékkal járult hozzá az RWE működési eredményéhez.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

biroti3, 2014.03.11 12:12

Elég jó üzletnek tűnik, érdemes hajtani érte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html